Alle massages zijn op holistische grondslag. Behandelingen zijn altijd op afspraak. Neem contact op en we kijken samen welke massage het beste bij jouw wensen en behoefte past.

Ontspanningsmassage

We hebben het allemaal weleens druk. Er kunnen klachten ontstaan zoals stress, hoofdpijn, nekklachten en meer. Het is dan belangrijk om te zorgen voor voldoende momenten van ontspanning. Een ontspanningsmassage kan daarbij helpen. Deze vorm van massage heeft als doel om lichaam en geest in balans te brengen.

Gun het jezelf om even helemaal los te komen van de dagelijkse stress door tijd te maken voor een massage. Je komt tot rust en je ademhaling wordt dieper. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd worden. Na afloop van de massage voel je je verkwikt en kun je meer energie ervaren.

 

Energetische/Haptische massage

Soms uiten spanningen zich in fysieke klachten, maar het kan ook leiden tot een veranderde energiehuishouding. Er kunnen blokkades ontstaan, waar je je niet eens van bewust bent, maar die wel van invloed zijn op je dagelijks doen en laten.

Bij energetische of haptische massage gaat het om ‘aanraken met gevoel’. Door er met aandacht bij te zijn en bewust te voelen wat er in het lichaam gebeurt kunnen eventuele energetische blokkades en spanningen oplossen. Zodat de energie weer volop gaat stromen en je lichaam weer in balans komt. Dit is een zachte massage.

 

Klassieke massage

Uiteraard kan je bij mij ook terecht voor een klassieke massage. Deze massage wordt meestal gekozen als iemand last heeft van bepaalde spieren, veelal in de nek, rug of schouders.

De massage kenmerkt zich door strijkingen, knedingen en het optillen van de spieren en ritmisch kloppen, wrijven en trillen. De combinatie van deze techniek stimuleert de doorbloeding van de weefsels waardoor de afvoer van afvalstoffen, stofwisseling en daarmee de spierfunctie verbetert.

De klassieke massage is de basis van elke professionele masseur.

 

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart, je gevoel. Je werkt niet volgens een plan of schema vanuit je hoofd, maar je luistert steeds bewust naar wat je wordt ingegeven in je contact met degene die je masseert.

De massage werkt helend op de spieren, bloedcirculatie, organen en energiebanen. Intuïtie kan worden omschreven als een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat je dit van tevoren hebt bedacht. Door het echte invoelen tijdens de massage worden de technieken intenser en iedere massage uniek.

De intuïtieve massage geeft vertrouwen en veiligheid.

 

Holistic Pulsing

Holistic pulsing wordt vooral gekenmerkt door de zachtheid. De cliënt mag hierbij de kleding aanhouden.

We bestaan allemaal voor zo’n 80% uit water. Door middel van wiegen en stretchen wordt de energie en het water in je lichaam in beweging gebracht wat het effect geeft van een diep ontspannende en helende werking.

 

Zwangerschapsmassage

Massage en aanraking zorgen ervoor dat (spier)spanningen kunnen worden losgelaten. Een zwangerschapsmassage brengt je weer even helemaal terug in ontspanning en bij jezelf. Een weldaad voor moeder en kind en vooral voor de binding tussen moeder en kind.

Deze massage is een verzorgende, kalmerende en verbindende massage.

De behandeling is in zijligging en is mogelijk vanaf 13 weken zwangerschap, niet eerder.

 

Bindweefselmassage

Technieken variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd.
De bindweefselmassage is een intensieve massage die soms pijnlijk is en veel reacties kan oproepen. De huid kan op sommige plaatsen zeer gevoelig tot pijnlijk zijn. Het is de bedoeling dat door de behandeling de spanning van de huid afneemt en losser gaat aanvoelen en een betere doorstroming plaatsvindt.

 

Metamorfosemassage

Om de cliënt de vrijheid te bieden vorm te geven aan wie hij of zij in essentie is, is het van belang dat de beoefenaar van de metamorfosemassage met volledige aandacht aanwezig is, zonder zich te richten op klachten, problemen of op eventuele resultaten van de behandeling die hij of zij geeft. De werking van de massage kun je alleen maar ervaren.
Een eenvoudige, zachte methode die leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei.
Een behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd.